Zesde zege voor Carine Vroman in Golden River Cup

Redactie KW

Zopas viel het doek over de Golden River Cup, een regelmatigheidscriterium dat de vinkenmaatschappij De Statiezangers elk jaar inricht voor kleine vogels.

Er zijn vier zettingen, één in mei, één in juni en twee in juli. Voor de zesde keer op zeven edities behaalde de Desselgemse Carine Vroman de overwinning. Samen met haar man Franky D’haene maakt zij er een punt van om telkens erg sterk voor de dag te komen. In de zettingen voor kleine vogels komt het er op aan om het uitgetrokken getal zo dicht mogelijk te benaderen en vooral niet te overschrijden.

Carine Vroman, die voor elke zetting meerdere vogels in schrijft, slaagt daar jaar na jaar dus wonderwel in. Ze heeft echter nog meer troeven achter de hand. Fervente vinkeniers als zij en haar man zijn, nemen ze elk seizoen deel aan een honderdtal zettingen en zij pakten voorlopig al vijftien keer de eerste plaats. Ook bij de Desselgemse Luchtzangers gooit Carine Vroman hoge ogen. De afgelopen twee seizoenen werd ze immers koningin met Tuka en dit jaar bezorgde Kooza haar de titel van koningin, terwijl ze daar met Tuka nog een derde plaats in de eindstand en dus een bijkomende kampioenstitel aan toe voegde.

De eindstand: 1.Carine Vroman(Desselgem) met 1393 liedjes, 2.Chris Vanluchene(Wakken) met 1236 liedjes, 3.John Devos(Waregem) met 1178 liedjes, 4.Patrick Devrieze(Meulebeke) met1105 liedjes, 5.Carine Vroman(Desselgem) met 1045 liedjes.

(IVD/Foto IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier