Zes West-Vlaamse genomineerden naar finale Belfius Smart Belgium Awards 2017

Redactie KW

De finale van de Belfius Smart Belgium Awards 2017 telt straks zes kanshebbers uit West-Vlaanderen.

Welke innovatieve en duurzame projecten die een echt antwoord bieden op de uitdagingen van onze samenleving zullen op het Smart Belgium Event op 21 maart in de prijzen vallen? Kleine en grote ondernemingen, start-ups, scholen en universiteiten, ziekenhuizen en lokale besturen dienden samen 233 kandidaturen in. “Een duidelijk bewijs van de innovatiezin in alle hoeken van het land. Vijftig kandidaturen werden genomineerd voor de finale en maken kans op één van de vijf awards en de publieksprijs”, klinkt het bij de organisatie.

West-Vlaamse kanshebbers

Er zijn zes West-Vlaamse genomineerden. In de categorie ‘Belfius Smart City Award ? 30.000 inwoners’ komt Kortrijk in aanmerking met ‘Kortrijk pioniert met circulaire verlichting’.

In de categorie ‘Belfius Smart City Award <30.000 inwoners' komen Kuurne, Kortemark en Langemark in aanmerking met respectievelijk ‘In Kuurne schijnt de zon voor iedereen’, ‘Kortemark geeft inwoners inspraak via app’ en ‘Kerk Poelkapelle wordt kinderopvang’.

In de Categorie ‘Belfius Smart Care Award’ maken Hooglede en Moorslede kans op een prijs met respectievelijk ‘Slim projectiesysteem doet mensen met een beperking groeien in hun job’ (Mariasteen, Hooglede) en ‘Uniek kassasysteem laat mensen met een beperking zelfstandig werken’ (Mariënstede, Moorslede).

De officiële uitreiking van de awards vindt plaats op het Smart Belgium Event op 21 maart 2018.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier