Zes vriendinnen uit Wingene fietsen voor goede doel

Onder meer Sofie Fockedey, Katia Braeckevelt, Rieke Deroo en Ine Vandecaveye met dochtertje Thelma zetten zich in voor de Stichting tegen Kanker met het project 'Sjetta Bicicletta'. (Foto Ronny) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Onder de noemer ‘Sjetta Bicicletta’ pakken zes vriendinnen binnenkort uit met een groots project ten voordele van de Stichting tegen Kanker.

Zes vriendinnen, hoofdzakelijk afkomstig van Wingene, organiseren een wel heel nobel project. Met een quiz, fietsactie en allerhande ludieke projecten hopen de dames een mooie som geld in te zamelen ten voordele van de Stichting tegen Kanker. “We zijn de afgelopen jaren allemaal van dichtbij in contact gekomen met kanker. De wetenschap kan al veel, waardoor er gelukkig heel wat mensen genezen van kanker, maar spijtig genoeg zijn er nog altijd mensen die niet genezen. Daar willen wij nu graag iets voor doen”, steekt Ine Vandecaveye van wal.

“De bedoeling is dat we nu al zoveel mogelijk centjes inzamelen. Op zaterdag 29 maart vindt dan de quiz plaats in zaal De Verrekijker in Wingene. Daar kan iedereen aan deelnemen met groepjes van vier personen. Die avond hopen we met drankverkoop en de tombola nog extra centen in te zamelen”, legt Ine enthousiast uit. “Het ingezamelde bedrag zullen we na afloop van de quiz omzetten in kilometers. Met ons zes engageren wij ons als tegenprestatie om per ingezamelde euro één kilometer te fietsen”, gaat Rieke verder.

(Kim De Vos)

Het volledige verhaal in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 21 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier