Zes maanden en boete voor hardhandig aanpakken van bejaarde dame

Redactie KW

Chesney (20) en zijn broer Dempsey C. (21) uit Moorslede stonden voor de rechter voor het toebrengen van slagen en verwondingen.

De feiten deden zich voor op 7 juli 2014 in het café De Vier Kaven in Moorslede. Het slachtoffer is een dame die ook aanwezig was in het café. Volgens de verdediging was ze stomdronken en pestte ze de beide broers voortdurend. Volgens één getuige probeerde de dame zelfs haar brandende sigaret te doven op de neus van één van de broers. Volgens de verdediging was er inderdaad ruzie, maar volgde die na de uitlokking.

Volgens het openbaar ministerie waren de beide broers wel degelijk hun boekje te buiten gegaan. Volgens de advocaat die de dame vertegenwoordigde – zijzelf durfde niet te komen naar de zitting – waren de feiten meer dan bewezen. Hij was helemaal niet verwonderd dat zowel de cafébazin als haar dochter niets hebben gemerkt van de ruzie. “Zien, horen en vooral zwijgen, dat gebeurt wel vaker”, aldus de burgerlijke partij.

Chesney C. kreeg een werkstraf van 100 uren, maar zijn broer kreeg zes maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 300 euro.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier