Zes maanden cel voor druggebruik met dodelijke afloop in Brugge

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een vrouw van 35 en een man van 47 tot zes maanden effectieve celstraf veroordeeld voor hun rol in de dood van een 47-jarige Pool.

Alexandre Pavlovski kwam om het leven, nadat hij samen met het paar een mengsel van speed en morfinepleisters had gebruikt.

Beide beklaagden ontvingen het slachtoffer in de nacht van 4 op 5 april 2013 in hun woning in Brugge. Daar stelde het drietal een drug samen door de amfetamine speed met de actieve bestanddelen van morfinepleisters te mengen. Ze spoten het goedje intraveneus in. De volgende ochtend ontdekten de beklaagden dat de Pool overleden was. In paniek dumpten ze zijn lichaam op straat. De wetsdokter stelde later vast dat Alexandre Pavlovski stierf aan een overdosis van fentanyl en speed in combinatie met de pijnstiller tramadol.

Geen voorzorg en voorzichtigheid

De verdediging pleitte schuldig voor het bezit van drugs, maar vroeg de vrijspraak voor het aandeel in de dood van het slachtoffer. De rechter oordeelde dat de beklaagden niet de nodige voorzorg en voorzichtigheid aan de dag legden. Aan de ex-partner van het slachtoffer werd een schadevergoeding van 1.250 euro toegewezen.

Het paar zat naar aanleiding van de feiten een tijdje in voorhechtenis. Sinds januari zit de man opnieuw in de cel door een schending van zijn voorwaarden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier