Zes maanden cel gevorderd voor valse bommelding op marinebasis Zeebrugge

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft aan de Brugse strafrechter gevraagd om Stefan S. tot zes maanden cel te veroordelen voor een valse bommelding op de marinebasis in Zeebrugge. De beklaagde beweert dat zijn telefoontjes gewoon verkeerd begrepen zijn.

Tijdens de Marinedagen van begin juli 2014 belde Stefan S. op een avond drie keer naar de marinebasis in Zeebrugge. Volgens het parket dreigde hij in het eerste telefoongesprek met een aanslag. S. zou ook aangekondigd hebben een bom te plaatsen. Tijdens het tweede telefoontje bleef het stil. Volgens de telefonist herhaalde S. in het derde telefoontje de dreigementen, maar dat stemt niet overeen met de uitgeschreven versie van dat gesprek.

Volgens de verdediging waren de telefoontjes dan ook grappig bedoeld. “Mijn cliënt heeft dingen gezegd die niet horen, maar hij heeft op geen enkel moment over een bom gesproken of gedreigd“, aldus meester Bart Bleyaert.

De zaak werd uitgesteld naar 4 november. Op de volgende zitting zullen de beklaagde en de telefonist beiden aanwezig zijn om meer duidelijkheid te geven over de inhoud van de bewuste telefoongesprekken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier