Zes maand met uitstel voor 80-jarige Oostkampenaar die met geld van demente broer naar hoeren ging

Redactie KW

Een bejaarde man uit Oostkamp heeft maandag in de Brugse rechtbank zes maanden celstraf met uitstel gekregen omdat hij met het geld van zijn demente broer (89) naar de hoeren ging.

Ruim 10.000 euro aan rusthuisfacturen van de broer bleven intussen onbetaald. Jarenlang leefden W.D. (80) en zijn 89-jarige broer onder een dak. Maar toen de oudste broer dement werd, verhuisde die naar het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde. W.D. bleef kosteloos in het huis van zijn broer wonen en begon vervolgens diens bankkaart te misbruiken.

“Hij gebruikte het geld niet enkel voor boodschappen maar ook om naar de dames van plezier te gaan”, aldus de bewindvoerder van het demente slachtoffer. De feiten kwamen aan het licht toen de demente broer onder bewindvoering werd geplaatst. “Mijn cliënt gaat nog wekelijks langs bij zijn broer”, stelde Stijn Leliaert, de advocaat van W.D. “Het is zeker niet zo dat hij hem bestolen heeft en achtergelaten. Maar hij bleef alleen achter en leeft van een zeer karig pensioen.”

Aan de bewindvoerder moet W.D. nu een schadevergoeding van 12.800 euro betalen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier