Zelfs tijdens het toiletbezoek wordt er gedanst tijdens Parsidance in Rumbeke

© foto JC
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Parsidance is de traditionele opener van het festivalseizoen in Roeselare. Het Rumbeeks festival hoopt tegen de avond af te sluiten met bijna 3.000 bezoekers, wat meteen een record zou zijn.

Duizenden jongeren verzamelen zich opnieuw op de terreinen van Scouts Parsifal in de Koestraat in Rumbeke voor de zesde editie van het dancefestival Parsidane. Wat ooit kleinschalig begon op een regenachtige zaterdag is uitgegroeid tot een vaste waarde met vier podia en bijna 3.000 bezoekers.

Zelfs tijdens het toiletbezoek wordt er gedanst tijdens Parsidance in Rumbeke
© foto JC

Ook de zesde editie is een topper, dat het weer geen stokken in de wielen lijkt te steken maakt het des te aangenamer. De organisatoren zijn voorzien op regen, maar bij een klein zonnetje is alles toch een stuk plezanter. Dit jaar is er met de Shelter een nieuw podium, daarbij krijgen ze de hulp van de mannen van Pelzen. Hier zien we vanavond onder meer toppers zoals Faisal en Le Motel op het podium.

Zelfs tijdens het toiletbezoek wordt er gedanst tijdens Parsidance in Rumbeke
© foto JC

Daarnaast zijn er de vaste podia met het hoofdpodium waar je de klassiekers te horen krijgt of De Bunker waar het iets meer underground mag. De meeste ambiance is er misschien wel aan de toiletten waar ze toepasselijk Dixieland hebben neergeplant. Daar kun je letterlijk dansen tijdens het toiletbezoek. De dj-booth staat aan het einde van de toiletzone. Daar zijn het vooral lokale helden die de meest epische plaatjes laten horen.

De opbrengst gaat naar de werking van Scouts Parsifal.

(TD – foto’s JC)