“Zelfs de senioren komen hier gamen”

Aan The Lab is een bar verbonden: "We bereiden ter plaatse 'smoked' limonade in een grote proefbuis en bieden degustaties honingwijn in proefbuisjes aan", zegt Stefan Hoffmann. © (Foto KDS)
Redactie KW

In de Budastraat in Kortrijk is The Lab geopend, een entertainmentcenter met een hippe bar. Je kunt er meer dan 3.000 games spelen. “Zelfs de bejaarden van het Heilig Hart zijn klant bij ons”, zegt zaakvoerder Stefan Hoffmann.

The Lab is het eerste entertainmentcenter in Kortrijk. Het idee komt van Stefan Hoffmann, een Brusselaar die na omzwervingen op de Canarische Eilanden terugkeerde naar Kortrijk waar hij studeerde aan Howest. “Toen ik tijdens mijn studies Digital Arts and Entertainment vaak in Kortrijk vertoefde, miste ik een plek waar ik kon gamen”, zegt Stefan. “Daarom zei ik vroeger altijd al lachend dat ik er zelf een zou openen. Wat begon als een grap, is nu – na meer dan een jaar verbouwen – eindelijk een feit.”

Virtual Reality

Het entertainmentcenter, gevestigd in de oude snookerhal in de Budastraat, biedt verschillende opties voor gamers. “Uniek is dat we virtual reality aanbieden”, zegt Hoffmann. “Ik vermoed dat we de eerste in België zijn. Wie een spel met virtual reality speelt, krijgt een bril op met 360 graden zicht. Dankzij die bril krijg je het gevoel dat je écht in het spel zit. Er zijn honderden demo’s, van schietspelletjes tot bootje varen om een eenvoudig voorbeeld te geven. De mensen van het Heilig Hart die revalideren komen naar hier, net als de bejaarden. Wie in een rolstoel zit en het spel speelt met het bootje, krijgt echt het gevoel dat hij of zij aan het varen is. Voor die mensen is dat echt fantastisch.”

“Elk drankje heeft dat tikkeltje meer”

Zaakvoerder Stefan Hoffmann in The Lab.
Zaakvoerder Stefan Hoffmann in The Lab.© (Foto KDS)

Verder kan je er terecht om te spelen op de consoles of de pc. “We hebben alle mogelijke consoles in huis, van PlayStation tot Wii en zelfs de oude Sega of Nintendo. Hiermee mikken we ook een breed publiek. Van vriendengroepjes die voor de fun Fifa tegen elkaar willen spelen tot echte ‘geeks’ (gamers, red.) die acht uur aan een stuk bezig zijn om hun favoriete spel uit te spelen.”

Proefbuisjes

Bij het entertainmentcenter is sinds vorige week ook een bar (The Social Club) geopend en in september volgt de lunchzaak. Bijzonder in de bar is dat je kunt proeven van allerlei exclusieve drankjes. “We bereiden ter plaatse ‘smoked’ limonade in een grote proefbuis en bieden degustaties honingwijn in proefbuisjes aan. Elk drankje heeft dat tikkeltje meer. Ook bij onze cocktails. We willen hiermee het verschil maken. Wie aan het gamen is, hoeft niet in de bar te consumeren. In de spelruimte staat een automaat met drankjes.” In september opent bovenaan de zaak Brood en tegen de volgende zomer komt er een dakterras.

800 leden

Zaakvoerder Stefan Hoffmann in The Lab.
Zaakvoerder Stefan Hoffmann in The Lab.© (Foto KDS)

Het entertainmentcenter is sinds september geopend en heeft al 800 leden. “Er is zeker een publiek voor in Kortrijk. Er komen hier heel wat studenten die bezig zijn met spelontwikkeling, maar ook oudere mensen of jongeren die net als vroeger nog eens op de Nintendo willen spelen. De openingsuren om te gamen zijn van 8 uur ‘s morgens tot 2 uur ‘s nachts. Over enkele maanden breiden we dat uit naar 24 op 24 uur. Elk lid zal een kaart hebben om toegang te krijgen tot de gamehall.”

Lid worden is (nog enkele maanden) gratis. Meer info op www.thelab.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier