Zeldzame boom onterecht gekapt in Torhout

Jos Bruynoa<252>(Foto JS)oghe © Johan Sabbe
Redactie KW

Het kappen van een waardevolle linde bij de ingang van het Ravenhofpark veroorzaakt een zware aanvaring tussen gemeenteraadslid Jos Bruynooghe (Groen) en schepen van Leefmilieu en Natuur Elsie Desmet (CD&V).

Alles draait om de kroesbladige geelbonte linde, die vooraan in het Ravenhofpark stond, dicht bij het appartementsgebouw van De Mandel en vlak naast het toegangshek. Volgens Elsie Desmet was het kappen van de scheefgegroeide boom noodzakelijk voor de veiligheid van zowel de voorbijgangers als de omwonenden.

Leugens

Jos Bruynooghe had schepen Desmet tijdens een gemeenteraadszitting al om uitleg over de kwestie gevraagd en recent heeft hij haar schriftelijk antwoord ontvangen. “Dat antwoord is enorm teleurstellend en bevat tal van regelrechte leugens, waardoor ik niet anders kan dan te reageren”, zegt hij. “Het is overduidelijk dat de waardevolle boom – samen met vier andere – moest sneuvelen omdat hij een belemmering was voor het licht en het uitzicht van een flatbewoner. Een platte vorm van politiek dienstbetoon dus.

Geen dienstbetoon

Schepen Desmet tilt zwaar aan de beschuldigingen van het oppositieraadslid en ontkent dat er ook maar iets van politiek dienstbetoon aan te pas is gekomen. “Wekelijks krijgen we ettelijke vragen van bewoners om een boom in hun buurt te kappen en uiterst zelden – behalve als het absoluut verantwoord is – gaan we daarop in”, verzekert ze.

(JS-foto JS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode editie Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier