Zeedijk tussen Koksijde en Sint-Idesbald krijgt een facelift

Redactie KW

De wandeldijk wordt volledig vernieuwd in kleiklinkers tussen het George Grardplein en de J. Jordaensstraat. Tussen de Middelkerkestraat en de J. Jordaenstraat wordt ook de rijweg vernieuwd. In tegenstelling tot eerdere berichten worden geen ondergrondse garages gebouwd.

Op maandag 9 oktober start aannemer Seru uit Veurne aan het eerste deel tussen het Grardplein en Ster der Zee. Er zal gestart worden aan de kant van het Grardplein. De kostprijs van dit deel bedraagt 1.029.965,92 euro. Voor het tweede deel is de aanbesteding momenteel lopende en wacht de gemeente op de goedkeuring van de dienst der kust. “We hopen ook nog dit najaar van start te kunnen gaan”, klinkt het. De kostprijs voor het tweede deel bedraagt 2.173.452,56 euro, waarvan ongeveer 680.000 euro ten laste van de Vlaamse Overheid, afdeling Kust, die mee participeert in de heraanleg door de leuning te vernieuwen en waar nodig de zeedijkglooiing te herstellen. Zij voorzien ook nieuwe trappen naar het strand.

“Tijdens de werken zal de wandeldijk niet toegankelijk zijn”, laat de gemeente Koksijde weten. “Omwille van veiligheidsredenen zal op het moment dat de aannemer overdag aan het werk is, ook de rijweg niet toegankelijk zijn voor voertuigen en fietsers. Voetgangers zullen wel steeds kunnen gebruik maken van het voetpad aan de gebouwen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier