Zeebrugs zeemanshuis zet de deuren open

Op de foto zien we de bekroonde werken omringd door enkele medewerkers van het Seamen Centre Zeebrugge. Van links naar rechts zijn dat Rita Ghewy, Ann De Jaeger, Luc De Schutter, Marc Desmet en Toon Colpaert. De kinderen op foto luisteren naar de namen Marthe, Otto-Jan en Korneel. © Foto FN
Redactie KW

Het Seamen Centre Zeebrugge, het zeemanshuis, zette zondag de deuren open voor bezoekers.

Met het initiatief willen de organisatoren de bevolking tonen wat hun werking inhoudt en wie de vrijwilligers zijn. Die mensen zetten zich in voor de ontvangst van en de steun aan de vreemde zeelui van de schepen die de haven van Zeebrugge aanlopen. Er was op de opendeurdag – het mooie weer stond bovendien garant voor een zeer hoge opkomst – heel wat te doen. Doorlopend was er een gratis busrondrit doorheen de haven met een ervaren gids. Daarnaast was er een hapjesfestijn waar men het beste kon proeven uit alle uithoeken van de wereld – zelfs uit Zeebrugge zelf – en een tekenwedstrijd voor de kinderen.

Lidmaatschap vanaf 20 euro per jaar

Liefst 236 tekeningen werden ingezonden. De jury had het dan ook bijzonder moeilijk om er de mooiste uit te pikken. Toch lukte dat. De tekeningen werden volgens leeftijdscategorie beoordeeld en bekroond. Voor de leeftijd onder de 4 jaar werd het kunstwerk van Emma Naudts als mooiste bevonden. Verdere winnaars waren Iris Janssens (categorie 5 tot 8 jaar), Liam Trotteyn (9 tot 10 jaar) en Lahti Rasmus (categorie tot 11 jaar).

Het zeemanshuis heeft doorlopend nood aan middelen om de werking te bestendigen. Hebt u interesse? Steunend lidmaatschap kan al vanaf 20 euro per jaar. U leest er verder alles over op de website www.seamencentre-zeebrugge.be.

(FN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier