Zeebrugge zet zich in tegen borstkanker

Redactie KW

Verschillende partners slaan de komende weken de handen in elkaar om dames uit Zeebrugge tussen de 50 en 69 jaar te overtuigen om zich te laten controleren op borstkanker.


Jaarlijks worden heel wat dames uitgenodigd door de provincie West-Vlaanderen om zich aan te melden voor een dokterscontrole in de strijd tegen borstkanker. Uit de cijfers blijkt dat de 75 procent niet gehaald wordt en dat de Stationswijk in Zeebrugge daar zeer slecht scoort.

Samen met de twee huisartsen van Zeebrugge en het Buurtcentrum d’Oude Stoasie zullen dames nu meer te weten kunnen komen over de gevaren van borstkanker. Zo zal er in het Buurtcentrum een tentoonstelling lopen en zal er tussen 16 en 31 oktober een tentoonstelling lopen met kunstwerken rond borstkanker. Er komen ook zogenaamde Mammobox-sessies.

Ook in Sint-Pieters en Lissewege bieden nog te weinig dames zich aan voor de controle van de borsten. Mogelijk komen ook daar gelijkaardige acties. De Brugse schepen Martine Matthys en OCMW-voorzitter Dirk De fauw hebben het project dinsdagvoormiddag toegelicht in Zeebrugge.

(SR)