Zeebrugge krijgt met Bomboclat nieuw muziekfestival op het strand

We zien Paul Lannoy, al hoort hij liever Troubleman. (Foto a-LS)
Redactie KW

OP 21, 22 en 23 juli zal het strand van Zeebrugge ingenomen worden door Bomboclat. Op de affiche staan onder meer Konshens, Uman en TLP.

Tijdens het derde weekend van juli verwelkomt het grootste strand van onze kust een nieuw tropisch festival. Internationaal gerenommeerde artiesten uit Zuid-Amerika, de Caraïben en Afrika zullen Zeebrugge drie dagen lang onderdompelen in zwoele, zuiderse sferen. Ook lokaal talent uit de reggae-, dancehall- en afrobeatscene krijgt podiumkansen. Bezoekers zullen daarnaast kunnen genieten van een wereldse keuken en zomerse cocktails. “Voor gezinnen met kinderen is er een speelzone voorzien onder toezicht van animatoren”, zegt Bruggeling Wannes Loosveldt (29) die samen met zijn broer Bram (30) Bomboclat op touw zet. De broers maakten ook al enkele namen van artiesten bekend. Uit Jamaica komt Konshens die een hit scoorde met ‘Gal dem ah talk’. De reggaefanaten kunnen genieten van Anthony B. Hij staat bekend om zijn opzwepende liveshows en doet vaak denken aan Bob Marley en Peter Tosh. Met Che Sudaka haalt het festival Latijns-Amerika op het podium. Deze band wordt vaak vergeleken met onder meer Manu Chao.

TLP Troubleman

Van eigen bodem verwelkomt het festival Uman. Hij werd bekend als lid van het Brusselse hiphopcollectief De Puta Madre en timmert al jaren aan de weg als dancehall-MC. Nog een vaste waarde uit eigen land is TLP aka Troubleman. Al jaren geldt hij als één van onze meest toonaangevende dj’s in de urbangenres. “Bomboclat is een festival voor jong en oud”, vervolgt Bram Loosveldt. “Je zal er kunnen trillen met de billen en uit de bol gaan tot in de vroege uurtjes. Ook voor de allerkleinsten zal er van alles zijn. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis binnen.”

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier