Zedelgem pakt zilver in competitie voor meest visvriendelijke gemeente

Zedelgem pakte nipt naast de titel van meest visvriendelijke gemeente. © TV
Redactie KW

Afgelopen weekend streek in Kortrijk Xpo de grootste beurs in het kader van sportieve en recreatieve visserij neer.

Naast goede koopjes, nieuwe snufjes ontdekken, praktische demonstraties en zelf je lijn uitgooien in een van de twee grote visvijvers werd ook de meest visvriendelijke gemeente verkozen door een jury van de Belgische Federatie Hengel Bedrijven (B.F.H.B.). Dit jaar waren er drie genomineerden: Kinrooi, Cluster Vlaamse Ardennen en Zedelgem. De West-Vlamingen eindigden op een mooie gedeelde tweede plaats.

De Limburgse gemeente Kinrooi ging aan de haal met de ereplaats. Kinrooi kreeg die prijs omwille van inzet die de gemeente doet voor de hengelsport. “Ze nemen het openbare beheer van viswaters op zich en delen dat beheer samen met hengelvissers. Een unicum in ons land“, aldus Peter Deheydster van de beroepsfederaties.

Zedelgem investeerde de voorbije jaren vooral in een ecologische visvijver, primaire parkeerplaatsen voor mindervaliden en de gemeentelijke steun aan de visvijvers. “Drie belangrijke punten die toch een grote impact hebben op het gehele plaatje”, klonk het bij de jury. Een zenuwachtige Chris Werbrouck mocht net zoals de drie winnaars een ophangbord in ontvangst nemen dat hij met trots zal uithangen in zijn gemeente.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier