Zanggroep Belladonna geeft benefietconcert voor in Koksijde

De dames van Belladonna zongen voor het goede doel in asielcentrum Koksijde. © MVO
Redactie KW

Zanggroep Belladonna nam het initiatief om een benefietconcert te geven voor de vluchtelingen in Koksijde.

Voor een overvolle zaal lieten de tien dames zaterdagavond 16 april het publiek kennismaken met een uitgebreid repertoire wereldmuziek. De cafetaria van het opvangcentrum in Koksijde was bijna te klein: vrienden, sympathisanten, vrijwilligers en vluchtelingen werden stil toen het tienkoppige dameskoor, ondersteund door drie muzikanten, een bloemlezing uit hun internationale repertoire brachten.

Ze staken van wal met een Pools oorlogslied, zongen Spaanstalige protestsongs tegen onrechtvaardigheid zoals ‘El derecho de vivir (het recht om te leven). Grândola, Vila Morena, het strijdlied van de Portugese Anjerrevolutie in 1974, klonk nog indrukwekkender door de meerstemmigheid.

Maar ook de vrolijke noot ontbrak niet, en er klonk Franse musette, liefdesliedjes en net voor de pauze klonk ‘Rum and Coca Cola’, dat voor het publiek een hint was dat daarna de bar opende. Belladonna trad gratis op, maar maakte op een subtiele manier duidelijk dat donaties welkom waren. De dames van Belladonna zetten hun optreden verder met evenveel enthousiasme en variatie in hun liedjes als tijdens het eerste gedeelte. Ze zijn zonder meer geslaagd in hun opzet om hun boodschap van vrede en hoop uit te dragen. De dames hopen dat de kennismaking met muziek van andere culturen ook de aanwezige vluchtelingen heeft aangesproken.

(MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier