Zangeres Ine uit Ieper viert jubileum

Ine in haar studio thuis: "Ik probeer elke dag een uur te repeteren." (foto dcz)
Redactie KW

Ine Lemahieu viert zaterdag haar 15-jarig jubileum als zangeres in zaal De Pereboom. Ze was 16 toen ze een zangwedstrijd won in Poperinge en staat nu nog altijd op de planken.

Ine Lemahieu (31) werkt als verpleegkundige in een oogartsenpraktijk. Samen met haar verloofde Marlon Desodt (26) woont ze in de Steverlyncklaan. Ine heeft al van kleins af een grote passie voor muziek. “Mijn papa zong in het kerkkoor van Reningelst”, vertelt Ine. “Op mijn achtste mocht ik met Kerstmis alleen een lied zingen voor een volle kerk. Ik had geen schrik om voor zoveel mensen te zingen en in de belangstelling te staan. Toen wist ik dat ik later zangeres wilde worden.”

Olvidool

Op haar 16de won Ine de Poperingse zangwedstrijd ‘Olvidool’. “Ook al krijg je vaak te horen van je familie en vrienden dat je goed kunt zingen, een wedstrijd winnen is toch een vorm van bevestiging. Daarna werd ik vaak gevraagd voor huwelijksmissen.”

“Mijn neef Mathias Lemahieu (37) uit Woesten had al enige tijd een groepje”, gaat Ine verder. “Een jaar na mijn deelname aan ‘Olvidool’ werd ik gevraagd als zangeres van After Midnight. We stonden op het podium van enkele festivals en dat was mijn grote doorbraak. Na enkele jaren stopte After Midnight en deden Mathias en ik alleen verder met akoestische optredens. Zo stonden we in 2010 op Frietrock. Het festival was toen nog niet zo imposant als de laatste jaren. Toch waren wij heel fier dat we in eigen stad mochten optreden, ook al was dat voor nog geen 100 mensen. Zo deden Mathias en ik nog een tijdje door. Na verloop van tijd verminderden onze gezamenlijke optredens omdat we onze agenda’s niet meer zo goed op mekaar konden afstemmen. Ik heb veel te danken aan mijn neef, maar de tijd was rijp om mijn eigen weg in te slaan.

Ine besloot om haar carrière professioneel verder uit te bouwen. “Ik haal enorm veel voldoening uit wat ik met een lied kan teweegbrengen bij mijn publiek, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Daarom besloot ik om vorig jaar ‘Studio Ine’ op te richten. Zo kunnen mensen mij boeken als mezelf of als Disneyprinses Elsa uit Frozen of Belle uit Belle en het Beest.”

“Ik blik terug op de afgelopen 15 jaar waar ik ontelbaar leuke dingen heb meegemaakt”

Ine is zeer trots op de muzikale weg die ze aflegde. “Op 10 februari geef ik een akoestisch optreden in zaal De Pereboom in Ieper. Ik blik terug op de afgelopen 15 jaar waar ik ontelbaar leuke dingen heb meegemaakt. Het absolute hoogtepunt was mijn optreden vorig jaar op Frietrock. Ik ben enorm blij met alle steun die ik krijg van mijn verloofde en van mijn ouders die me naar elk optreden volgen. Toch blijf ik met beide voetjes op de grond. Zingen is en blijft een hobby. Ik hoop zeker nog minstens evenveel jaren erbij te kunnen doen. En ik ga nog enkele drukke maanden tegemoet met de voorbereiding van ons huwelijk in augustus.” (dcz)

Info via www.facebook.com/studioine of info@studioine.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier