Zaakvoerder meet schade op na verwoestende brand in Oostkamp

Mike Wildemeersch blijft niet bij de pakken zitten. © AFr
Redactie KW

Na de verwoestende brand die zijn pas vernieuwde carwash in de as legde, blijft Mike Wildemeersch niet bij de pakken zitten. “De vele steunbetuigingen schenken mij de moed om door te zetten”, klinkt het vastberaden bij de zaakvoerder.

De zwarte vlekken op zijn handen verraden het vreselijke drama dat Mike Wildemeersch (37) en zijn gezin donderdagochtend ongenadig trof. Een bijzonder hevige brand legde zijn pas vernieuwde carwash langs de Gaston Roelandtsstraat in Oostkamp in een mum van tijd in de as. Ook de woning van het gezin achter de zaak liep zware schade op en is onbewoonbaar verklaard. Mike keerde vrijdag terug naar de plek van het onheil om de schade op te meten. Ondanks de zware tegenslag kan er hier en daar al een lachje van af. “Ik kan het gelukkig wat relativeren, want mijn vrouw en kinderen zijn tenslotte ongedeerd gebleven. Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn mocht de brand ‘s nachts zijn uitgebroken.”

Gulle kennissen

Een technisch defect in de machinekamer lag aan de oorzaak van de brand, die Mike eerst zelf probeerde te blussen. Maar dat bleek onbegonnen werk. Mike en zijn gezin zijn heel wat van hun spullen kwijt en wat ze overhouden, is aangetast door de rook. “Onze kleren zitten vol vlekken en stinken als de pest”, zucht hij.

Een technisch defect in de machinekamer lag aan de oorzaak van de brand.
Een technisch defect in de machinekamer lag aan de oorzaak van de brand.© AFr

“De trainingsbroek die ik draag, is een oude van mijn vader. Gelukkig konden onze kinderen Benthe (4) en Sverre (2) dankzij gulle kennissen met splinternieuwe kleertjes en dito boekentas weer naar school. Sverre beseft niet zo goed wat er gebeurd is en vraagt ons waarom we niet naar huis kunnen terugkeren. Benthe snapt dat we eerst moeten wachten op een nieuw huis”, klinkt het.

Schrijf maar op: Carwash Wildemeersch keert terug

“Afgelopen nacht konden we slapen bij mijn schoonouders, maar waar we de komende maanden zullen verblijven, weten we nog niet. Heel wat mensen bieden een slaapplaats aan voor een paar weken, maar met twee kleine kinderen zien we het niet zitten om voortdurend te verkassen. Hopelijk vinden we een onderkomen waar we kunnen blijven tot we ons eigen huis terug hebben.”

Benefiet

Benthe en Sverre volgen school in de basisschool Koning Boudewijn in Oostkamp. Daar gaan al stemmen op voor een benefiet. Op Facebook hebben de vele vrienden van het gezin een groep opgericht om spullen in te zamelen. “Wij appreciëren deze solidariteit uiteraard enorm”, zegt Mike. “Maar we zouden toch willen vragen om nog even te wachten met spullen schenken. Want straks weten we er zelf geen raad meer mee. Als we materiële hulp nodig hebben, zullen we zeker roepen. De vele helpende handen, schouderklopjes en steunbetuigingen zijn wel een stevig hart onder de riem. Ze geven mij ontzettend veel moed om door te zetten. Schrijf maar op: Carwash Wildemeersch keert terug. Daar bestaat niet de minste twijfel over. Vermoedelijk zal het gebouw gesloopt worden, maar daarover zullen we pas uitsluitsel krijgen na de expertise. Wanneer we weer open zullen gaan, is dus nog koffiedik kijken. Hoe sneller hoe liever uiteraard.”

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier