Yves Terrasson is de nieuwe bevelvoerder op de Godetia

Links uitredend commandant van de A960 Godetia Philippe Decock met zijn opvolger Yves Terrasson. © ML
Redactie KW

Vrijdagmiddag droeg uittredend commandant Philippe Decock in Oostende het bevel van het logistieke steunschip van onze marine, de A960 Godetia, over aan korvetkapitein Yves Terrasson.

De A960 Godetia is het laatste schip van onze marine dat Oostende als thuishaven heeft. Onder het bevel van Bruggeling Philippe Decock kwam het vaartuig internationaal nog in het nieuws toen het tijdens de operatie Triton in de Middellandse Zee vorig jaar nog meer dan 1.600 vluchtelingen uit zee oppikte. Nadien was de A960 nog het commandoschip van de NAVO-vloot waar ze deelnam aan diverse internationale oefeningen.

Aangezien Oostende peterstad is van het logistieke steunschip, gebeurde de commandowissel in het stadhuis van Oostende in aanwezigheid van staatssecretaris voor de Noordzee Bart Tommelein, provinciegouverneur Carl Decaluwé, burgemeester Johan Vande Lanotte en flottielje-admiraal Georges Heeren.

Al een lange carrière

De nieuwe bevelvoerder is getrouwd, vader van 4 kinderen en woont in Zoersel. De 49-jarige Yves Terrasson werd in Likasi in Congo geboren. Hij behaalde een masterdiploma in militaire en zeevaartwetenschappen en een master na master in politieke wetenschappen. Hij heeft er een lange varende carrière op zitten aan boord van mijnenjagers, afgewisseld met opdrachten aan de wal, onder andere als commandant van de Applicatieschool in Brugge. In 2010 werd hij tweede commandant aan van het fregat Leopold I.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier