Yves Ngabu en Katrien Rogiers zijn de Roeselaarse Sporters van het Jaar

Katrien Rogiers en de broer van de winnaar, Randy, namen de prijzen in ontvangst. © Dries Verhelst
Redactie KW

De boksers/voetballer en de ultraloopster waren vrijdag in Schiervelde de laureaten van de derde Roeselaarse Sportprijzen. Daarnaast werden in nog zes categorieën prijzen uitgereikt.

Nieuw dit jaar was de trofee voor Profsporter of Profsportploeg. Die eer was weggelegd voor Knack Volley Roeselare, dat vorig jaar de dubbel realiseerde en de halve finale bereikte van de CEV Cup, de tweede Europese beker. De kersverse bekerwinnaar haalde het voor F1-piloot Stoffel Vandoorne en KSV Roeselare.

Traditioneel begon de avond met uitreiking van de Eretekens voor Sportverdienste, waarbij vrijwilligers die zich al meer dan 25 jaar belangeloos voor hun club inzetten, gehuldigd werden. Dit jaar kregen Inge Boone (krachtbalclub HO Beitem), Pascal Buyse (Knack Roeselare), Dirk Carlier (Kroonetrappers Oekene), Georges Dedier (biljartclub DOS), Bernard Logie (Torrewachters Rumbeke) en Willy Maddens (KSV Rumbeke) het speciale speldje uit handen van schepen van Sport José Debels.

In de categorie Beloftevolle Jongere won de 7-jarige judoka David Katchatourian, de provinciale U13 van Knack Roeselare werd Jeugdsportploeg van het Jaar, het VMS werd gehuldigd voor hun knappe schoolsportprestaties in 2016 en zwemmer Sven Decaestecker werd Sporter van het Jaar met een Beperking.

De eerste damesploeg van basketbalclub Wytewa werd ten slotte Sportploeg van het Jaar, waarna Yves Ngabu en Katrien Rogiers gehuldigd werden als Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De bokser/voetballer haalde het van kajakker Jakob Hanoulle en atleet Alexander Doom, terwijl de ultraloopster Lauren Vanlerberghe (voltige) en Loes Hubrecht (bobslee) voorafging. (Lode Blomme)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier