Ygor uit Poperinge geeft eerste boek uit

© MD
Redactie KW

Filip Haeyaert (54) uit de wijk Proones in Poperinge is in heel Vlaanderen en Nederland beter gekend als de cabaretier Ygor uit Poperinge.

Zopas rolde van hem het boek ‘Dertig februari’ van de pers, dat vijf lange verhalen en een dertigtal cartoons (van de hand van Bruggeling Bart Vantieghem, naar ideeën van Ygor) bevat. De verhalen zijn knotsgek, zoals we Ygor vooral kennen van zijn televisieoptredens in de Comedy Cup en vele andere. Ygor is eigenlijk gewoon bediende in Ieper, maar wel zelfstandige in bijberoep als podiumkunstenaar. Zijn vele optredens in Nederland heeft hij voorlopig afgezegd, omdat het teveel ‘tjolen’ was. “Wanneer ik een half uur moest optreden in bijvoorbeeld Friesland, moest ik daarvoor twee dagen uittrekken. Het sop was de kool niet waard”, zegt Ygor, die wel even beroemd is in Nederland als bij ons. Hij treedt immers ook veel op als kleinkunstenaar met Vos en Wezel.

nieuwste theatershow

‘Dertig februari’ verwijst eigenlijk naar een dag waarop alles misloopt. Maar die dag kan dus ook vallen in mei of oktober. Het is trouwens de titel van mijn nieuwste theatershow, maar boek en show hebben niets met elkaar te maken”, aldus Ygor.

Op zondag 20 september wordt het boek voor het grote publiek voorgesteld in de gotische zaal van het Poperingse stadhuis. Iedereen is er gratis welkom.

Het boek kost 12 euro, en is nu al te verkrijgen bij de auteur zelf via info@ygoruitpoperinge.be

(AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier