Yasmine Benzaza verkozen tot Eikoningin 2018: “Meteen bingo”

Yasmine Benzaza (midden) kroonde zich tot Eikoningin. (Foto: RMN)
Redactie KW

De 27-jarige Yasmine Benzaza uit Knokke-Heist werd in het Oost-Vlaamse Kruishoutem op paaszondag verkozen tot Eikoningin. Yasmine liet de elf andere finalisten achter zich.

Als zelfstandige in de vastgoedsector verblijft Yasmine regelmatig in het buitenland. De verkiezing zal haar leven wel ergens veranderen. “Als oudste kandidate was het in mijn eerste verkiezing al bingo”, glunderde Yasmine als dochter van een Belgische moeder en een Algerijnse vader.

“Ik heb nu geen plannen om aan andere verkiezingen deel te nemen”

“Ik wil het, als ambassadrice van kip en ei, goed doen in mijn verkiezingsjaar. Samen met de eierboer Hannes De Wandel zal ik in Kruishoutem en elders op heel wat evenementen aanwezig zijn. Dat ik in Knokke-Heist woon, zal geen probleem vormen om zoveel mogelijk op post te zijn. Een zware verkiezingsavond werd het eigenlijk niet. De organisatoren zorgden voor veel hulp, ook tijdens de voorafgaandelijke weken. Ik sprak bijna één minuut over “De slimste mens”, maar dat was geen probleem. Ik had van Emeraude Doom uit Zingem mijn topfavoriet gemaakt. Zij werd eerste eredame en terecht door de finalisten verkozen tot ‘Miss Sympathie’. Ik heb door deze verkiezing veel mensen leren kennen.”

Reisbegeleidster

Voor Yasmine, die single is, is zingen op huwelijksfeesten en recepties voor haar een passie. Verder volgt zij ook een opleiding om reisbegeleider te worden. Die job kan ze al toetsen aan de realiteit, want ze reist in de volgende maanden naar Marokko, Stockholm en het Gardameer.

“Tijdens mijn improvisatieproef durfde ik het aan voor een vrijwel volle tent een lied te zingen. Ik koos voor het nummer ‘New York’ van Alicia Keys maar maakte er een Vlaamse versie van en gaf het lied ‘Kruishoutem’ als titel. Ik kreeg achteraf ook de felicitaties van burgemeester Joop Verzele.”

Het was voor haar de eerste deelname aan een verkiezing. Zij had vroeger nooit gehoord van een verkiezing van een Eikoningin en verdiepte zich in de geschiedenis van Kruishoutem. Yasmine eet zoals de traditie het vraagt graag eitjes, het liefst een roerei of een zacht gekookt eitje.

Geen plannen

“Je weet nooit maar momenteel zijn er zeker geen plannen om nog aan verkiezingen deel te nemen. Ik ben 27 jaar en voor veel verkiezingen zelfs te ‘oud’ om te mogen meedoen”, besluit een dolgelukkige Yasmine Benzaza. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier