Yasmine Benzaza uit Knokke-Heist is eikoningin 2018

Yasmine Benzaza wil op termijn reisbegeleidster worden. © (Foto RMN)
Redactie KW

De 27-jarige Yasmine Benzaza uit Knokke-Heist, single en zelfstandige in de vastgoedsector, werd zondagnacht in het Oost-Vlaamse Kruishoutem verkozen tot de 56ste eikoningin.

Emeraude Doom (Zingem) en Laura Vanderhaeghen (Huise) werden de eredames. Céline Verkerken (Waregem) kreeg de prijs van het publiek.

“Mijn passie is zingen op recepties en huwelijksfeesten“, vertelde de glunderende nieuwe eikoningin. “Het is ook mijn verlangen op termijn reisbegeleidster te worden”.

Zij kreeg zondagnacht in de feesttent, in aanwezigheid van 750 belangstellenden, de sleutels van de gewonnen auto overhandigd. Haar opdracht is gedurende één jaar aan de zijde van de zaterdagnacht verkozen eierboer Hannes De Wandel, uit Kruishoutem, gedurende één jaar alle festiviteiten in Kruishoutem op te luisteren en zich te profileren als een waardige ambassadrice van kip en ei.

“Ik wist eigenlijk vroeger niet dat deze verkiezing bestond. Ik begon mij te verdiepen in de geschiedenis van de gemeente Kruishoutem en besliste volop mijn kans te gaan”, aldus nog een dolgelukkige Yasmine Benzaza.

(RMN – Foto RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier