Yara Bogaert uit Geluwe is de nieuwe Tabaksfee in Wervik

De kerverse Tabaksfee Yara Bogaert, omringd door tweede eredame Charlotte Dumoulein (links) en eerste eredame Finley Bossuyt. © LVW
Redactie KW

Yara Bogaert (20) kroonde zich zondagnamiddag tot de nieuwe Tabaksfee in Wervik.

De kersverse Tabaksfee komt uit Geluwe en studeert aan de hogeschool Vives Kortrijk voor bachelor Maatschappelijke Veiligheid. Yara Bogaert is de oudste van de drie meisjes die streden voor het fel begeerde kroontje. Finley Bossuyt (18) uit Kruiseke werd eerste eredame en Charlotte Dumoulein (18) uit Wervik eindige als tweede eredame.

Sinds het opdoeken van het Oogstfeest wordt de Tabaksfeeverkiezing, sinds vorig jaar, op een kleinschalige manier op de site van het Brikkenmolendomein georganiseerd. Er was behoorlijk wat belangstelling voor de verkiezingsnamiddag. De Tabaksfee en haar eredames ontvingen een waardevol prijzenpakket. Meteen mocht het trio de handen uit de mouwen steken voor de eerste opdracht, namelijk de grabbelworp voor kinderen vanop het dak van het Nationaal Tabaksmuseum.

Voor Yara Bogaert alvast een uitdagende opdracht, want de nieuwe stadsambassadrice lijdt aan hoogtevrees, liet ze zich ontvallen. Gelukkig verliep de grabbelworp zonder problemen.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier