Yannick blaast stationsbuurt Waregem nieuw leven in met Bar Mondial

Yannick Depypere achter de tap van Bar Mondial. (Foto ED)
Redactie KW

Na enkele jaren in de grafische sector zag Yannick Depypere de charmes in van het horecabestaan.

Bar Mondial, rechtover het station, is 7 op 7 open. Tijdens de week opent het café de deuren om 17 uur, tijdens het weekend om 16 uur. “Maar die openingsuren staan nog niet helemaal vast”, zegt Yannick Depypere. “Ik ben nog een beetje aan het aftasten wat de drukste momenten van de week zijn om dan eventueel ook een vaste sluitingsdag in te lassen”, klinkt het.

Renovatie station

Met Bar Mondial mikt Yannick op jong en oud. Zoals de naam doet vermoeden, is er ook een zuiders tintje aan verbonden. “Ik heb lang gezocht naar de perfecte naam voor mijn zaak”, vertelt hij. “Bar Mundo bestaat al in Antwerpen en zo kwam ik plots op Bar Mondial. Ik ga enorm graag op reis, vandaar de naam van de zaak.”

Dat Bar Mondial buiten het stadscentrum gevestigd is, heeft volgens Yannick zeker zijn voordelen. “Wanneer de pendelaars ‘s avonds terug naar huis gaan, is er heel wat parkeerruimte voor de deur en dan herleeft de buurt. De Markt is natuurlijk een toplocatie voor een horecazaak, maar sinds de start van Bar Mondial mag ik zeker niet klagen. Het café zit elke avond goed vol. Ook de renovatie van het station zal volgens mij meer mensen naar de Noorderlaan lokken.”

(ED)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Gaver van 18 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier