Yale 3D World lokt de grote massa naar Kursaal Oostende

Het fenomeen 'mapping' was een opvallend onderdeel van de 3D-tentoonstelling dit jaar. De bezoekers zitten aan een tafel op restaurant en genieten van een virtuele maaltijd met animatie op en rond hun bord. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Eind juni opende Yale 3D World de deuren in het Kursaal in Oostende. De tentoonstelling sloot zondag de deuren.

Naast 3D-panelen waarin bezoekers kunnen poseren en foto’s nemen van elkaar, trok de organisatie van Yale 3D World dit jaar meer dan ooit de kaart van de nieuwste technologie om de bezoekers te verrassen. De expo werd onderverdeeld in verschillende themazones in de Ridderzaal en de Delvauxzaal van het Kursaal.

Smullen van de vele nieuwigheden

“Het Kursaal heeft ondertussen een mooie traditie opgebouwd op vlak van zomerexpo’s. Met de vernieuwde 3D World werd het Oostendse zomeraanbod opnieuw goed aangevuld. Bovendien heeft 3D World in het Kursaal de helft meer plaats dan vorig jaar in Mariakerke. Groot en klein nemen met momenten hilarische foto’s in de 3D-scènes. Op die manier is er ook een blijvende herinnering voor de bezoekers“, stelt burgemeester Johan Vande Lanotte.

De tentoonstelling was tot zondag te bezoeken. “We klokten af op ongeveer 40.000 bezoekers”, zegt Patrick Mortier van de organisatie. “We zijn bijzonder tevreden, want de reacties zijn heel lovend. Op drukke dagen hebben we soms wat gesukkeld met de wifi bij een app voor een kleinere attractie, maar de bezoekers smulden van de vele nieuwigheden en de vele technologische items”, klinkt het.

Opnieuw 3D World in 2018?

Komt de 3D-tentoonstelling volgend jaar terug? “Dat zou ik zeker zien zitten, binnenkort zitten we samen met de verantwoordelijken”, aldus nog Patrick Mortier.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier