Xavier Depauw viert om de vier jaar zijn verjaardag: “Anders vier ik twee dagen”

Redactie KW

Xavier Depauw werd op 29 februari 1984 geboren. Dat hij maar elke vier jaar effectief een dag heeft om te vieren, vindt hij helemaal niet erg.

Vrijgezel Xavier Depauw werkt bij Bandencentrale Forrez in Kuurne. Maandag viert hij zijn 32ste verjaardag en daar zal hij vrijdag al van profiteren. “Omdat we dit jaar nog eens een 29 februari hebben, wilde ik graag een feestje geven. Vrijdagavond is het zo ver ! Ik zal er zeker van profiteren en mij eens goed amuseren, ” vertelt Xavier enthousiast. “Ik heb nooit problemen gehad met mijn verjaardag. Het was gewoon zo. Toen ik klein was vierde ik thuis en op school op 28 februari. Om de vier jaar werd ik eens wat extra in de watten gelegd en was mijn cadeautje misschien een beetje groter, maar heel veel verschil maakte dat niet.”

Xavier gaat maandag gewoon werken. “Ik heb geen verlof genomen, dat is niet echt nodig. Mocht mijn baas nu natuurlijk zeggen dat ik niet moet werken op mijn verjaardag, dan zou dat mooi meegenomen zijn,” knipoogt Xavier. “Maar ik denk dat ik gewoon ga werken.” Na het werk, kan er misschien wel nog een pintje af. “De kans zit erin dat ik na het werk met de collega’s nog iets ga drinken. Ik geef dan wel een feestje vrijdag, maar de dag zelf mag ik ook nog eens genieten natuurlijk.”

Xavier merkt dat heel wat mensen, zoals klasgenoten van vroeger, zijn verjaardag nog goed weten. “Ik heb wel de indruk dat men zo’n speciale dag goed onthoudt. Als er geen schrikkeljaar is wordt de 29ste wel eens meer vergeten denk ik. Nu, een andere verjaardag zal ook wel eens vergeten worden. Dat is allemaal niet zo erg !”

(MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier