WZC Sint-Vincentius in Avelgem klaar voor de toekomst na vier jaar renoveren

Algemeen directeur Ken Wagner en kabinetsmedewerkster Bernadette Van Den Heuvel. © GBA
Redactie KW

WZC Sint-Vincentius zit strak in het pak. Wat architectuur betreft dan toch. Vier jaar lang was het woonzorgcentrum een bouwwerf. Maar nu is de site klaar voor de toekomst.

De werken voor de renovatie en nieuwbouw van wzc Sint-Vincentius gingen van start op 9 maart 2012 en na meer dan vier jaar bouwen en verbouwen werd in aanwezigheid van ruim 200 genodigden het resultaat voorgesteld en ingehuldigd. De strakke vormgeving van het gebouw en de contrasterende kleuren geven het gebouw een eigen identiteit en karakter. De aandacht van architectenbureau VK studio uit Roeselare ging uit naar ruime, mooie kamers, gezellige leefruimtes, een prachtig eigentijds Kaffee en heel veel natuurlijk licht. Er zijn nu 100 plaatsen in het eigenlijke woonzorgcentrum, 8 plaatsen kortverblijf, een dagverzorgingscentrum, 6 assistentiewoningen en exclusief voor de regio zijn er kamers voorzien voor palliatieve opvang.

Het totale kostenplaatje liep op tot 11 miljoen euro, waarvan de Vlaamse overheid 60 procent subsidieerde. In dergelijk geval is de integratie van kunstwerken een vereiste. Er werd gekozen voor de Tieltse Kunstenaar Jean-Pierre Belaen die een kunstroute in het gebouw creëerde.

Sint-Vincentius heeft er voor gekozen om er heus feestweekend van te maken. Naast de officiële opening werd tevens een nieuw logo onthuld, die ook de start is van een nieuwe communicatiecampagne met een nieuwe website www.vincentiusavelgem.be. Op zaterdag was er een opendeurdag voorzien om dan de zondag af te sluiten met een barbecue voor familie en vrienden.

(GBA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier