WZC Sint-Jozef in Oostende verwelkomt nieuwe directeur

V.l.n.r..: Bertrand Lejeune (bestuurder vzw Medico Sociale Instellingen Sint-Jozef), Connie Depotter (nieuwe directeur woonzorgcentra Sint-Jozef, Haerlebout en CM-ouderenvoorzieningen), Luc Vansteene (afscheidnemend directeur woonzorgcentra Sint-Jozef, Haerlebout en CM-ouderenvoorzieningen) en Bert Peirsegaele (bestuurder vzw Medico Sociale Instellingen Sint-Jozef). (Foto JRO)
Redactie KW

Conny Depotter uit Bredene wordt vanaf 1 juli de nieuwe directeur van het woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostende en andere CM-ouderenvoorzieningen in de regio. Op vrijdag 15 juni werd afscheid genomen van de vorige directeur, Luc Vansteene, eveneens uit Bredene.

Met een feestelijk ontbijt werd in zaal Schottenburg afscheid genomen van Luc (62), die op 1 juli 1986 zijn loopbaan als directeur startte.

“Ik startte mijn loopbaan als directeur toen de CM het voormalige rusthuis van de Zusterkens der Armen overnam”, vertelt Luc. “Onder mijn leiding verrees er een eigentijds woonzorgcentrum dat in de loop der jaren op vlak van innovaties en zorg een toonaangevend voorbeeld werd die door heel wat andere instellingen werd nagevolgd.”

Levenswijsheden

In de 32 jaar dat Luc als directeur fungeerde was hij de bezielende figuur en de stuwende kracht achter heel wat andere residentiële woonvormen en voorzieningen voor ouderen in de kustregio. “Ik kan met een gerust hart vertrekken want de opvolging is verzekerd”, gaat Luc verder. “Ik heb mij mogen uitleven in de functie die ik het liefst doe. Ik heb mijn functie dan ook met veel goesting vervuld en daarmee mijn leven zinvol ingevuld. Ik denk met dankbare herinneringen terug aan de vele ouderen die mij een spiegel hebben voorgehouden en mij hebben laten proeven van hun levenswijsheden.”

“Ik zal ongetwijfeld de vele medewerkers missen”, gaat de afscheidnemend directeur verder. “Samen met hen hebben we steeds alle doelstellingen kunnen bereiken. Voor velen van hen zijn wij een echte kweekschool geweest en heel wat onder hen hebben, volgens de principes van levenslang leren, hogere diploma’s kunnen behalen of bijzondere competenties kunnen ontwikkelen. Dat één van hen, in het externe assessment voor mijn opvolging, alle tegenkandidaten (lees: 20, red.) ver achter zich heeft gelaten is daar trouwens een ultiem bewijs van.”

Assistentiewoningen

Eind juni geeft Luc de fakkel door aan Conny Depotter (37). Zij wordt de nieuwe directeur van het woonzorgcentrum. “Zelf werkte ik met Luc mee aan het uitgewerkte Strategisch Plan 2018-2022, die zal ik verder realiseren”, vertelt Conny. “De eerste uitdaging komt er begin volgend jaar al aan. In Zuidburg Veurne komen 100 nieuwe assistentiewoningen. Ongetwijfeld zal ik mijn eigen stempel drukken in de toekomst maar alle respect voor het werk van Luc. Ondertussen loop ik al sinds september vorig jaar mee, de lopende dossiers zijn mij dus niet vreemd. Daarnaast heb ik al tal van nieuwe dossiers opgezet en persoonlijk aangestuurd.”

“De laatste maanden stond ik zelfs in voor de aanwerving van de nieuwe medewerkers. Ik kijk met een positief gevoel richting toekomst. Luc mag op zijn beide oren slapen”, besluit Conny.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier