Wzc Maria Rustoord uit Ingelmunster krijgt hoofdprijs in campagne voor aanpak ondervoeding bij senioren

Redactie KW

De prijs, 2.500 euro, werd vandaag uitgereikt door de Koning Boudewijnstichting, die de gangmaker is van de campagne. Ingelmunster won de prijs met een project rond fingerfood.

Ondervoeding is een van de voornaamste risico’s voor 70-plussers. In ons land is 12 % van deze leeftijdsgroep ondervoed, maar liefst 45 % loopt een ernstig risico het te worden.

De Koning Boudewijnstichting lanceerde naar de diverse rusthuizen een oproep naar goede praktijken om deze problematiek binnen een rusthuisomgeving aan te pakken. Uit de ruim 40 inzendingen selecteerde een professionele jury er 11, waarna het de beurt was aan een gebruikersjury, gevormd door bewoners van diverse woon- en zorgcentra. Daar kwam vijf laureaten uit, waaronder in onze provincie ook nog Meunyckenhof in Koekelare.

Ingelmunster won met het project ‘Een koekje van eigen deeg’, dat draait rond fingerfood, dit is voedsel dat met de hand kan worden gegeten. Het aanbod op de markt is echter te klein, zeker als het gaat om hapjes die ook zijn aangepast aan mensen met kauw- en slikproblemen. Daarom startte wzc Maria Rustoord in de eigen keuken met de bereiding van een assortiment van lekkere én aantrekkelijke fingerfoodhapjes. En die vallen bij de bewoners beslist in de smaak.

(JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier