WZC Maria Rustoord in Ingelmunster in diepe rouw na overlijden van werknemer na val

Het WZC Maria Rustoord begon met tiendaagse feesten naar aanleiding van de nieuwbouw dementie en het einde van veertien jaar werkzaamheden, maar door het overlijden van hun medewerker zitten ze nu in een diepe rouw. © FODI
Redactie KW

Donderdagnamiddag werd de directie van WZC Maria Rustoord in Ingelmunster op de hoogte gebracht dat hun 53-jarige werknemer Willy uit Emelgem overleden is.

Eén dag eerder werd Willy onwel toen hij op een ladder stond in de kapel van WZC Maria Rustoord. Hij maakte een kwalijke val. De dienst 100 en de mugdienst kwamen ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen, waarna het slachtoffer werd overgebracht voor een operatie naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar is hij donderdagnamiddag overleden.

Op woensdag stak Willy omstreeks 9.30 uur een handje toe in de kapel, waar de laatste voorbereidingen werden getroffen voor de start van de tiendaagse feesten in het WZC Maria Rustoord. Toen de eerste bewoners en genodigden in de kapel arriveerden, werd Willy net weggebracht naar het ziekenhuis. De directeur hield een korte toespraak, waarna de misviering werd gehouden, gevolgd door een receptie voor alle bewoners en genodigden.

In de loop van de dag bleef de directie in contact met de vrouw van Willy. Woensdag vernamen ze al dat zijn situatie niet goed was. Deze namiddag is hij overleden. “Dit ten gevolge van een heel spijtig ongeval”, zeggen Geert Declerck (algemeen directeur) en Jean-Pierre De Clercq (voorzitter van de beheerraad). “In overleg met zijn echtgenote hebben we beslist om het medewerkersfeest van vrijdag 23 juni toch te laten doorgaan, zonder aansluitend dansfeest. Ook Willy zou gewild hebben dat het feest zou doorgaan. Het feest waar hij – samen met zijn collega’s – zo hard voor gewerkt heeft om alles klaar en mooi in orde te krijgen. Wij willen Willy daarin respecteren en vrijdag samenkomen met al zijn collega’s in een passende sereniteit. Het feest van de vrijwilligers, dat volgende week dinsdag stond gepland, wordt geannuleerd. Willy was zelf vrijwilliger in ons huis. We zullen op een later moment, met zijn collega-vrijwilligers, een passende bijeenkomst organiseren. De academische zitting op vrijdagnamiddag 30 juni gaat eveneens door, maar ook zonder veel muziek. Dinsdag voorzien we psychologische begeleiding voor de collega’s van de technische dienst en voor alle medewerkers die nood hebben aan een gesprek. Een psychologe zal in ‘t Kluyseke van het WZC Maria Rustoord aanwezig zijn. Er is in de kapel een rouwhoekje geplaatst, waar iedereen een mooi gebaar kan stellen: een bloem, een afscheidswoord, een gebed…”

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier