WVA te gast op het speelplein in Poelkapelle

We zien alle Ieperse bezoekers en plaatselijke deelnemers van het Poelkapelse speelplein met de monitoren en jeugdconsulent Simon Bruynsteen. © RB
Redactie KW

De jongerenwerking JobiN van WVA (Westhoek Vrijetijd Anders) Ieper was dinsdag te gast op de Poelkapelse speelpleinwerking.

Naar jaarlijkse gewoonte gaat de zomer in de gemeente Langemark-Poelkapelle gepaard met de zomerwerking. Naast het sportkamp in de eerste twee en de laatste twee weken van de vakantie gaat ook de speelpleinwerking door. Het speelplein van Bikschote en dat van Poelkapelle zijn momenteel het decor van een echt speelparadijs. De monitoren mochten tot nu dagelijks zo’n 80 kinderen ontvangen met als toppunt op vrijdag 14 juli 105 kinderen, die op beide speelpleinen genoten van de buitenlucht. Dinsdag kwamen er ook elf monitoren vanuit de WVA-jongerenwerking JobiN op bezoek. De jongeren met een beperking werden ‘moni voor één dag’ op het speelplein van Poelkapelle. De vijftig aanwezige kinderen maakten enthousiast bandjes, speelden voetbal, volgden een hindernissenparcours en maakten een vlag met verf. Uiteindelijk vertrokken de monitoren na het leuke tikspel terug richting Ieper.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier