Wordt openingsmatch Avanti Brugge eerste uitverkochte basketmatch ooit in vierde provinciale?

De spelers van Avanti Brugge zullen zondag allicht voor een uitverkochte zaal spelen. (Foto MD)
Redactie KW

De hype rond de comeback van de Brugse basketbalclub belooft zondag zijn hoogtepunt te bereiken. De kaartenverkoop loopt zo vlot dat zelfs de kaap van de 2.000 toeschouwers – ofwel een uitverkochte zaal – in zicht komt.

De officiële comeback van Avanti Brugge, die twintig jaar na het faillissement nieuw leven werd ingeblazen door een groep nostalgici, zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Zondagmorgen speelt de basketbalploeg zijn eerste competitiewedstrijd in Sport Vlaanderen in Assebroek en dat willen een pak mensen bijwonen. Zelfs een steunkaart van 5 euro houdt de geïnteresseerden niet tegen.

MUG-Heli

“Voor onze openingsmatch wilden we ook iets doen voor een goed doel”, vertelt het bestuur van Avanti Brugge. “Vandaar dat we besloten om eenmalig 5 euro te vragen – iets wat anders niet gangbaar is -, om zo een mooie cheque te kunnen geven aan de West-Vlaamse MUG-Heli. Die zal zondag zelfs speciaal naast de zaal landen. In ruil voor hun steun krijgen de bezoekers een fles drank, een bon voor frietjes en maken ze kans op het winnen van een reis naar Miami, met inclusief tickets voor een NBA-wedstrijd.”

Het zou de allereerste wedstrijd in vierde provinciale zijn die uitverkocht geraakt

De gedurfde keuze om geld te vragen voor een wedstrijd in vierde provinciale houdt het publiek alvast niet tegen om massaal af te komen. “De kaartverkoop kwam ietwat traag op gang, maar de laatste dagen kunnen we de vraag nog amper bijhouden. Ook verschillende handelszaken, waar we kaartjes gelegd hebben, vragen extra pakjes omdat ze door hun voorraad heen zitten. De interesse is enorm. Als dit zo doorloopt, zullen we heel dicht bij een uitverkochte zaal zitten. We zijn ons nu volledig aan het organiseren om de misschien wel 2.000 mensen vlot te kunnen ontvangen, net als verschillende tv-zenders die hun interesse al lieten blijken. Dit is voor het bestuur een ongelofelijke boost en het bewijs dat Avanti Brugge absoluut nog leeft in de regio.”

Als Avanti Brugge zondag effectief voor een uitverkocht zaal speelt, is dit een unicum in het Belgische basketbal. Het zou de allereerste wedstrijd in vierde provinciale zijn die uitverkocht geraakt.

(ON)

>> Meer info: www.avantibrugge.be of de gelijknamige Facebook-pagina. Tickets kunnen nog besteld worden via info@avantibrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier