Wordt omgeving oud gemeentehuis Geluwe beschermd dorpsgezicht?

Redactie KW

De gemeenteraad van Wervik bakkeleide dinsdagavond onder andere over de stand van zaken in de mogelijke bescherming van het oud gemeentehuis van Geluwe.

De administratie Onroerend Erfgoed is niet geneigd om de gevel van het oud gemeentehuis in Geluwe te laten beschermen. Er kwam een ambtenaar op plaatsbezoek. Dat maakte schepen Belinda Beauprez (N-VA) bekend op de gemeenteraad in Wervik. Het schepencollege wil het pand verkopen wegens te weinig gebruikt maar de gevel laten beschermen.

Hendrik Ingelbeen (CD&V) diende over de stand van zaken over de plannen voor de verkoop een interpellatie in. In november vorig jaar diende zijn partij een motie in om nog geen stappen te ondernemen in de verkoop van het oud gemeentehuis maar de bevolking te betrekken in het zoeken naar een nieuwe bestemming voor het pand. Die motie werd toen door de meerderheid niet goedgekeurd. Er werd wel beloofd om de procedure op te starten om de gevel te beschermen.

“Volgens de administratie Onroerend Erfgoed is het te weinig om het als monument te laten beschermen”, zegt schepen Beauprez. “Het oud gemeentehuis staat niet op de inventaris Onroerend Erfgoed, dus zo speciaal is het gebouw niet. We zijn ook de piste aan het bewandelen om heel de omgeving te laten beschermen als dorpsgezicht. Lukt het ene niet, dan misschien het andere wel.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier