Wordt dit het nieuwe Thermae Palace hotel in Oostende?

Zo zou het nieuwe Thermae Palace eruit zien indien de familie Vanmoerkerke gekozen wordt door de jury.
Redactie KW

In juni 2016 kondigde de stad Oostende aan dat het iconische Thermae Palace verkocht zou worden. Eén van de kandidaten is de familie Vanmoerkerke, dat het betreffende hotel sinds 2014 uitbaat. De familie wil het hotel in al haar glorie herstellen en klaarmaken voor een nieuwe toekomst. Momenteel liggen hun plannen op tafel bij een jury, die werd samengesteld door de stad Oostende en de Vlaamse Overheid. U mag alvast een kijkje nemen in de ambitieuze plannen.

Comfort, duurzaamheid en respect voor de monumentale waarde van het gebouw. Met deze grote pijlers in het achterhoofd, wil de familie Vanmoerkerke Thermae Palace nieuw leven inblazen. Volgens hun plannen zou het hotel 100 hotelkamers tellen en zullen de gasten ook kunnen genieten van een uiterst kwalitatieve spa en uitgebreide welnessfaciliteiten. In het restaurant zullen zowel gasten als bezoekers kunnen smullen van Oostendse klassiekers. Ook wil de familie een kunstzaal en een wintertuin als onderdeel van het nieuwe hotel.

“Met onze plannen willen we een vooruitstrevend, hoogstaand kwalitatief hotel concipiëren, dat een nieuwe vorm van toerisme zal aanbrengen en de visibiliteit van Oostende zal verhogen. Wij hebben de afgelopen jaren heel wat geïnvesteerd in het Thermae Palace en zijn dan ook uiterst gedreven om dit nieuwe hoofdstuk voor het Thermae Palace aan te pakken”, aldus een enthousiaste Mark Vanmoerkerke.

Voor de realisatie van dit grootschalige restauratie- en exploitatieproject wordt beroep gedaan op het befaamde Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz. Een logische keuze volgens Mark Vanmoerkerke gezien de ruime ervaring van het bureau in herbestemming en renovatie. De architecten namen reeds het Rijksmuseum van Amsterdam, het Cartuja Stadion in Sevilla, het treinstation in Basel en het Stadion van Madrid onder handen.

Onderstaande foto’s tonen alvast hoe het nieuwe Thermae Palace eruit zou zien indien de familie Vanmoerkerke uitgekozen wordt door de jury.

Het nieuwe Thermae Palace zou beschikken over een wintertuin waar het heerlijk toeven is.
Het nieuwe Thermae Palace zou beschikken over een wintertuin waar het heerlijk toeven is.

Opengemaakte zijgaanderijen met buitenzwembad.
Opengemaakte zijgaanderijen met buitenzwembad.

Ook een binnenzwembad mag natuurlijk niet ontbreken.
Ook een binnenzwembad mag natuurlijk niet ontbreken.

Het nieuwe hotel zou plaats bieden aan 100 hotelkamers.
Het nieuwe hotel zou plaats bieden aan 100 hotelkamers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier