Worden prestaties prijsduiven gekortwiekt door te luid muziekfestival?

Redactie KW

Enkele Kortemarkse duivenliefhebbers zouden het dancefestival Dreambeats volgend jaar liever elders zien plaatsvinden.

Aan het wachtbekken in Kortemark vond op zaterdag 4 juli de tweede editie van het dancefestival Dreambeats plaats. Het festival oogstte veel lof bij de vele bezoekers, maar niet iedereen is gediend met de harde dancebeats en oogverblindende lichteffecten op het domein.

Onze duiven wonnen in de weken na het festival geen platte prijs meer

Dat geldt bijvoorbeeld voor de duivenliefhebbers die op een steenworp van de site wonen. “Onze duiven waren duidelijk verschuwd door de muziek en de lichteffecten“, vertelt Tim Deweerdt. “Bepaalde duiven zijn heel gevoelig voor andere omstandigheden. En negativiteit werkt aanstekelijk bij duiven. Het weekend van Dreambeats zelf vielen de resultaten nog mee. De duiven kwamen thuis na een lange vlucht van Barcelona. Ze keken wel even verbaasd naar wat zich afspeelde op het terrein, maar waren uiteindelijk blij dat ze thuis waren. Tien van onze duiven haalden de top twintig.”

Freddy Deweerdt, Luc Phlypo, Tim Deweerdt en Bernard Deweerdt zien het Dreambeats festival liever niet meer plaatsvinden in hun achtertuin. (Foto Kurt)
Freddy Deweerdt, Luc Phlypo, Tim Deweerdt en Bernard Deweerdt zien het Dreambeats festival liever niet meer plaatsvinden in hun achtertuin. (Foto Kurt)© Foto Kurt

Een week later was de invloed van het festival op de duiven wél duidelijk. “De vlucht vanuit St.-Vincent in het zuiden van Frankrijk was voor ons uitzonderlijk slecht. En drie weken later was er de vlucht vanuit Perpignan. We noteerden het slechtste resultaat sinds 1987. Je kan natuurlijk nooit met honderd procent zekerheid zeggen dat er een rechtstreeks verband is tussen het festival en die resultaten. Maar als je alles doet dat slecht is voor duiven, dan kan dat niet voor goede resultaten zorgen. We zijn op die vluchten trouwens ook goede duiven kwijtgeraakt, die nooit meer terugkeerden.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier