Woonzorgcentrum Ter Berken in Roeselare na 20 jaar al aan renovatie toe

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het woonzorgcentrum Ter Berken is amper 20 jaar oud, maar dient al een grondige renovatie te ondergaan. “De werken zullen 2,7 miljoen euro kosten, maar zijn absoluut noodzakelijk voor de veiligheid van de bewoners”, zegt OCMW-voorzitter Geert Depondt (CD&V).

Het OCMW is zelf geen eigenaar van het woonzorgcentrum. “Ter Berken werd in 1995 gebouwd door het Gemeentekrediet dat zowel financier als bouwheer was. Het OCMW betaalt voor het gebouw nog tot 2015 via een leasingcontract, daarna wordt het onze eigendom”, legt Geert Depondt uit.

“De werken bestaan uit een renovatie van de vloeren, daarnaast pakken we ook de ramen aan die niet meer goed sluiten. Deze renovatie is nodig om de veiligheid van de bewoners en het comfort van de medewerkers te garanderen.” In de OCMW-begroting is hiervoor 535.000 euro ingeschreven voor 2015 en 2,2 miljoen euro voor 2016.

Om de werken te kunnen uitvoeren, zullen 45 bewoners van Ter Berken tijdelijk verhuizen naar de nieuwbouw van De Waterdam die tegen dan klaar moet zijn.

(VVHR)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.