Woonzorgcentrum Sint-Jozef in Oostkamp neemt app in gebruik

Redactie KW

Het dagverzorgingscentrum De Regenboog, onderdeel van het Oostkampse woonzorgcentrum Sint-Jozef, heeft als eerste dagverzorgingscentrum in België een app in gebruik genomen. Via de app kunnen familieleden het verloop van de zorg van hun familielid opvolgen en vragen stellen aan de medewerkers.

De Family App werd tijdens een pilootproject getest door de partners van twee gebruikers van het dagverzorgingscentrum. Dat gebeurde in het kader van de bachelorproef van de Lichterveldse studente Stefanie Declercq (29), die verpleegkunde studeert aan de hogeschool Vives Brugge.

“De resultaten waren uiterst positief”, zegt Stefanie. “De gebruikers van het dagverzorgingscentrum zijn thuiswonende personen die een psychische of motorische zorgbehoefte hebben. Familieleden hebben vaak vragen over hoe de zorg verloopt en ook vanuit het dagverzorgingscentrum heeft men vragen voor familieleden. De app komt tegemoet aan deze behoeftes en is zeer handig in gebruik.”

Het is de bedoeling dat de Family App nu verder uitgerold wordt over het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen Ter Haeghe en Schoonhove.

(AFr – Foto SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier