Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth in Oostende zal plaats bieden voor 105 zorgbehoevende senioren

Redactie KW

Op de hoek van de Zwaluwen- met de Nijverheidsstraat is donderdagmiddag de eerste steen gelegd van het nieuwe woonzorgcentrum Sint-Elisabeth.

Het nieuwe voorziene woonzorgcentrum bevat 105 plaatsen voor zorgbehoevende senioren, tien plaatsen voor kortverblijf en vijftien eenheden dagverzorgingscentrum. Deze drie functies zullen elk over een aparte ingang beschikken. Op de gelijkvloerse verdieping is er een open onthaal om de link met de wijk westerkwartier te benadrukken. Op de verdieping bevinden zich de ruime zorgstudio’s met een afzonderlijke sanitaire cel. Overal kunnen rolstoelen makkelijk draaien.

Opening binnen 1 jaar

Het nieuwe woonzorgcentrum komt net op dezelfde plaats als het vorige, dat werd gesloopt. Over ongeveer één jaar zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in het afgewerkte gebouw. Tot zolang maakt Sint-Elisabeth verder gebruik van het gebouw van het vroegere Sint-Jozefsziekenhuis aan de Nieuwpoortsesteenweg. (BVO)

Politici, bestuurders uit raden van bestuur, medewerkers en bewoners woonden de eerste steenlegging van woonzorgcentrum Sint-Elisabeth bij.

(Foto BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier