Woonzorgcentrum bouwt 48 assistentiewoningen in Wakken

Redactie KW

Tegen 2016 bouwt het rusthuis 48 gloednieuwe assistentiewoningen waar senioren autonoom zullen kunnen leven en toch kunnen rekenen op permanentie.


Binnenkort verruimt het zijn aanbod met 48 gloednieuwe assistentiewoningen in de Kapellestraat. Hiervoor kocht het centrum het oude nonnenklooster in de Kapellestraat. “Om de senioren, die in 2025 met 33 procent meer zullen zijn, een thuis in eigen gemeente te bieden, bouwen we deze lichte zorgcampus tegen 2016”, zegt directeur Jan Braekevelt. “De ouderen zullen er zelfstandig kunnen wonen en ondertussen kunnen rekenen op 24/24 permanentie, begeleiding en ruime dienstverlening.”

“Niet meer verhuizen als het wat minder gaat”

Het project, dat de naam Domein Kloosterhof meekreeg, ligt vlak in het centrum en paalt aan de groene Mandelvallei. “Mensen kunnen er levenslang blijven. Als het wat minder begint te gaan, hoeven ze niet meer te verhuizen”, zegt Bernard Bruggeman, gedelegeerd bestuurder van de Woonzorggroep GVO.

De bewoners zullen gebruik kunnen maken van de activiteiten en diensten van het Lokaal Dienstencentrum (LDC) dat in het originele kloostergebouw wordt ondergebracht. “Maar ook senioren uit de buurt en ouderenverenigingen zijn welkom”, aldus Jozef Vandenberghe, voorzitter van de raad van bestuur van GVO. “Er wordt een restaurant, cafetaria, wellness en fitness in voorzien.” Daarnaast kunnen alle senioren er terecht voor informatie, zorgbemiddeling of hulp bij boodschappen en mobiliteit.

(EV)