Woonproject langs kanaal in Izegem brengt 54 nieuwe appartementen en 7 penthouses

© Frank Meurisse
Redactie KW

Langs het kanaal, meer bepaald aan de Zuidkaai in Izegem waar vroeger veevoederbedrijf Michiels was, start projectontwikkelaar PSR binnenkort met het woonproject Dac’art, goed voor 54 appartementen en 7 penthouses.

“In maart 2008 kochten we die site”, zegt managing director PSR Johan Geeroms. “Dankzij het nieuwe stadsbestuur kwam ons project eindelijk in beweging. Het leunt trouwens aan bij Visie 2030 van de stad.”

“Die goede locatie zal nog opgewaardeerd worden na de uitvoering van het masterplan 2030”, aldus Caroline Maertens (N-VA), schepen van ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling. “We kozen er voor om vijf projecten op heel korte termijn te realiseren. Drie daarvan liggen in de onmiddellijke omgeving van het Dac’art-project: de herbestemming van Baert’s Hof, de site Blauwhuis en het knippen van de Noordkaai ter hoogte van de brug, zodat we een verbinding krijgen met Wandel op de Mandel.”

Fietsroute

Het project werd dinsdag voorgesteld met een Inrij-fietsroute, waarmee de projectontwikkelaar wil aantonen dat Dac’art meer dan wonen aan het water is. “Het is genieten van de vele troeven die Izegem rijk is. Die brengen we in kaart met die fietsroute. Denk maar aan het imposante erfgoed, de vele ontspanningsmogelijkheden, het rijke verenigingsleven, het groene hinterland en de typische levensstijl van de Pekkersstad. Iedereen kan van 1 juli tot 30 september die fietsroute uitproberen aan de hand van een fietskaartje, dat je vanaf 1 juli kunt downloaden op www.dacart-izegem.be of afhalen in De Leest, het Sport- en Recreatiecentrum De Krekel, Eperon d’Or, Brasserie Rhodesgoed…”

(IB – Foto Frank)