Woonproject Het Laere brengt ook meer groen en winkelruimte in Roeselare

Redactie KW

Afgelopen weekend zijn in Roeselare de werken gestart van het nieuwe bouwproject Het Laere op de oude Dreamlandsite. Binnen dit en twee jaar zullen er op de site zo’n 190 appartementen, een tiental gezinswoningen en voor 2.700 vierkante meter aan winkels verschijnen.

Met de start van de werken wordt een nieuwe horde genomen in de herontwikkeling van de Dreamlandsite, jarenlang een doorn in het oog van de buurtbewoners. “De site van twee hectare groot omvat zowel woongebied als kernwinkelgebied van Roeselare en sluit aan op het Noordpark”, vertelt Frederik Van Damme van ontwikkelaar Matexi. “Het biedt een mix tussen wonen, winkelen en ontspannen. Een deel van de site zal helemaal aangelegd worden met bomen om een natuurlijk verlengstuk van het Noordpark te worden.”

Het project zal een serieuze impact hebben op de regio. “Het zorgt de komende vijf jaar voor zo’n 500 extra jobs en is goed voor een investering van zo’n vijftig miljoen euro. Het project zou tegen eind 2020 afgewerkt moeten zijn.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier