Woonproject Francesco van vzw De Kade opent de deuren in Knokke-Heist

Redactie KW

In de gebouwen van het voormalig klooster van het Sint Jozeflyceum in de Van Rysselberghestraat in Knokke-Heist is het woonproject Francesco officieel geopend. Het gaat om een initiatief van vzw De Kade, Begeleidingscentrum Spermalie-Het Anker uit Brugge.

Francesco biedt aan twaalf volwassenen met autisme, een visuele of een auditieve beperking, de mogelijkheid om in een eigen studio zelfstandig te wonen. Naast deze individuele studio’s zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes in het woonproject, zoals een stadstuin en een gemeenschappelijke kookgelegenheid. Er is ook een inwonende resident, die kan aangesproken worden om de bewoners bij bepaalde zaken te ondersteunen en om zaken op te volgen. De resident heeft een eigen appartement in het gebouw. Uiteraard vormen ook reguliere diensten zoals een poetsdienst, maaltijden aan huis en budgetbegeleiding een belangrijke hulp voor de bewoners.

Aan de effectieve opstart van het project gingen twee jaar van verbouwingswerken vooraf. Het project werd mogelijk dankzij het engagement van de zusters die het klooster ter beschikking stelden, de financiële steun voor de renovatie, het bemiddelings- en verbindingswerk van het vicariaat, de steun van de Provincie West-Vlaanderen die de projectmedewerkers mee financierde en het enthousiasme en de creativiteit van de werkgroep.

(DM – Foto DM)