Woon en zorghuis De Korenbloem breit voor het goede doel

© JVGK
Redactie KW

Een aantal bewoners van De Korenbloem waren al langer vragende partij voor een terugkerende namiddagactiviteit. Samen met enkele vrijwilligers werd een breiclub opgericht.

“Wat startte als een minionderneming groeide al snel uit tot een leuke, zinvolle maandelijkse activiteit”, klinkt het bij de Korenbloem. “We kwamen op de idee om met wisselende en vaste bewoners en ook enkele residenten, sjaals en mutsen te breien voor een goed doel. De aandacht ging vooral uit naar Poverello in Kortrijk.”

Vlak voor de winter werkten de vrijwilligers zo een twintigtal mutsen en sjaals af. “De gedreven breisters hopen hiermee enkele bewoners en bezoekers van Poverello blij te kunnen maken. Dat er mensen om je geven en dat je nog iets voor anderen kan betekenen is een diepe, innige wens van de bewoners, residenten en de vrijwilligers van de Korenbloem.”

Door het enthousiasme gaat de breiclub vanaf januari 2018 elke tweede en laatste vrijdag van de maand door in de cafetaria “De Lauwer”. Iedereen is er van harte welkom om er een kijkje te komen nemen en de breisters een hart onder de riem te steken. (JVGK-foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier