"Woning voor 500 euro per maand huren? Dat is dan 400 euro voor plaatsbeschrijving, aub"

15/09/17 om 07:00 - Bijgewerkt op 14/09/17 om 15:05

OCMW-voorzitter Philippe De Coene trekt aan de alarmbel over de prijs die huurders vandaag voor een plaatsbeschrijving betalen. "Vaak betalen zij 300 of soms zelfs 400 euro, een bedrag dat ze niet meer kunnen recupereren. In deze regio is de huurmarkt eerder beperkt en zo'n dure plaatsbeschrijving zorgt ervoor dat nog meer mensen het moeilijk hebben om een woning te vinden."

Wie een huis of appartement wil huren, moet niet alleen meteen één maand huur betalen, maar ook een huurwaarborg. Die bedraagt twee maanden huur. Daarbovenop komt vaak de kost van een plaatsbeschrijving. Dat is een schriftelijke vaststelling van de feitelijke situatie van de woongelegenheid voor de huurder erin trekt. Met andere woorden: de staat van de studio, de woning... wordt beschreven, zodat er geen discussies mogelijk zijn als de huurder verhuist. De huurwet legt het opmaken van een plaatsbeschrijving op.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!