WK-dorp dan tóch op Schouwburgplein

Net als de voorbije edities palmt het Duivels Dorp dus het Schouwburgplein opnieuw in. © JVGK
Redactie KW

Er was een tijdlang sprake dat het WK-dorp naar het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide zou verhuizen, maar die optie is van tafel geveegd. Net als de voorbije edities palmt het dorp het Schouwburgplein in.

“Het is vooral dankzij Parko – die op Kortrijk Weide een parking uitbaat – dat het nabijgelegen Nelson Mandelaplein niet langer een optie is”, zegt organisator Kurt Goethals misnoegd. “Er was weinig ruimte tot overleg. Dat is spijtig.”

Nochtans was het voor de stad Kortrijk ook geen optie dat het WK-dorp zou terugkeren naar het Schouwburgplein. “Door de vele werven in de stad is het Schouwburgplein in de zomermaanden volboekt”, zegt Goethals. “Dat is logisch, maar een evenement als Duivels Kortrijk dat tot 40.000 mensen op de been brengt in je stad, kan je toch niet zomaar annuleren? Dat heb ik ook tegen het stadsbestuur gezegd en ik heb gelukkig gelijk gekregen.”

Geen eerlijke kans

Goethals zat intussen al samen met organisatoren van andere evenementen en is tot een akkoord gekomen. “We werken met vaste en mobiele installaties. De vaste elementen, zoals het grote scherm en de chalets, blijven gedurende de hele periode staan. De mobiele installaties zullen we telkens van het plein verwijderen. Enerzijds ben ik tevreden dat het Schouwburgplein alsnog onze locatie is geworden. Anderzijds vind ik het spijtig dat het Nelson Mandelaplein geen eerlijke kans heeft gekregen. Op het Schouwburgplein moesten we de voorbije edities de toegangen afsluiten, op het Nelson Mandelaplein konden we de site een pak verruimen. Maar het zij zo. Het Schouwburgplein is een heel mooie locatie en als het weer een beetje meezit, wordt het sowieso opnieuw een succes.” (nvh)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier