Witte lintjes vragen aandacht voor geweld tegen vrouwen

Op de foto zien we v.l.n.r.: marktkramer Alain Decock, (VIVA) Regine Depoorter en Rita Carron, marktkramer Henri Rigole, marktverantwoordelijke Danny Priem, marktbezoeker Kathy Vandenbussche en (VIVA) Bjorn Goemaere. Caroline Vandevijvere (VIVA) was verontschuldigd. © RB
Redactie KW

De socialistische vrouwenbewegingen ‘VIVA-SVV’ en ‘Zij-kant’ geven de komende weken een duidelijk signaal dat geen enkele vorm van geweld tegen vrouwen geduld mag worden.

Verspreid over heel (West-)Vlaanderen voeren de dames actie in het kader van de Witte Lintjes Campagne. Ruiten worden beplakt met post-its in de vorm van een wit lint, op markten worden witte lintjes uitgedeeld en rond standbeelden wordt een wit lint gehangen. Ze krijgen hierbij assistentie van twee Zuid-Afrikaanse dames van het project ‘Women On Farms’. Dit project komt op voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen op de wijnplantages in Zuid-Afrika, maar ook thuis.

De Langemarkse socialistische dames werkgroep ‘Viva Crea’ stapt ook mee op in het ‘geweld tegen vrouwen’. Zij posteerden woensdag 25 november op het Langemarkse marktplein. Tijdens de woensdagmarkt deelden ze witte pin-lintjes uit in het kader van de week van ‘Geweld tegen vrouwen’.

(RB)