Wiskundeknobbel Mauro gevierd

Op de foto herkennen we vierde van links Mauro Iacopucci samen met zijn klasgenoten, links geflankeerd door directeur Catherine Himpe, schepen Pietro Iacopucci en Jo Neirynck. Rechts juf Rita Mestdagh, schepen Maria Polfliet en Rik Soens. (Foto Rita Sabbe)
Redactie KW

Op vrijdagmorgen 30 maart trok een delegatie van het schepencollege naar de zesde klas van de vrije basisschool in Beveren-Leie.

Dit naar aanleiding van de winst van Mauro Iacopucci in de wiskunde-olympiade in Brussel. Elk jaar nemen tussen de 8.000 en 9.000 talenten deel. De beste leerlingen worden uitgenodigd naar de Vrije Universiteit in Brussel om deel te nemen aan de finale en daar was Mauro één van. Op 10 maart was het zover. Mauro moest het er in zijn categorie, vijfde en zesde leerjaar, opnemen tegen 120 geselecteerden en kwam er als slimste van Vlaanderen uit de bus. Alle klasgenoten werden, samen met directeur Catherine Himpe en hun juf Rita Mestdagh, getrakteerd op chocoladekoeken en mochten na Mauro mee het gulden boek van stad Waregem ondertekenen. (Rita Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier