Winterwandeling door centrum Kortrijk moet handelaars boost geven

De Winterwandeling is de tegenhanger van de zonnige fietstocht langs de verschillende zomerbars eerder dit jaar. We zien achteraan schepen Rudolf Scherpereel, Maria Dermaut, Christine Moreel, Fatima Brihouma, Steven Lecluyse (kabinet schepen) en vooraan: Saar Corveleijn (City Marketing en Toerisme) en Elke Vanderbeken (horeca- en retail manager stad Kortrijk. © JA
Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Van 8 december tot en met 7 januari brengt de Winterwandeling toeristen, wandelaars en nieuwsgierigen naar sfeervolle plekjes in de Kortrijkse binnenstad. Ook horeca en lokale handelaars promoten het parcours.

De Winterwandeling maakt deel uit van Winter in Kortrijk en loopt dan ook langs de verschillende winterse evenementen in de stad. De tocht van ongeveer vijf kilometer trekt onder meer langs het kerstdorp op het Schouwburgplein, de kinderkerstfoor op de Grote Markt, de mARCt de Triomphe op de Veemarkt, het gezellige winterse Vandaleplein en de pop-up winterbar Vetur op Buda Beach.

Voor de gelegenheid steken heel wat horecazaken op en naast het parcours hun terras in een winters jasje. Ook een aantal handelszaken promoten samen met Stad en Toerisme Kortrijk de Winterwandeling.

Op ontdekking

Maria Dermaut baat op de hoek van de Grote Kring en de Lange Brugstraat Maria’s Corner uit, een geschenkenwinkel met biologische en fairtrade producten. “Wij liggen pal op de toeristische route, dikwijls krijgen we de vraag om de weg uit te leggen naar het Begijnhof of het museum 1302”, zegt Maria.

Ook Maria van Maria's Corner op de Grote Kring is opgetogen met het initiatief.
Ook Maria van Maria’s Corner op de Grote Kring is opgetogen met het initiatief.© JA

We zijn ervan overtuigd dat de wandeling zal aanslaan. Heel wat mensen zijn op zoek naar zo’n initiatieven. Het kan de band tussen toerisme en handelaars alleen maar versterken.”

Zussen Fatima en Haja Brihouma van accessoirewinkel Inspiré in de Grijze Zusterstraat waren meteen enthousiast om als handelaar deel te nemen aan de wandeling. “Het leuke is dat er niet enkel aandacht is voor horeca maar ook voor de kleine, verborgen schatten van Kortrijk. Je mag letterlijk de zijstraatjes induiken en op zoektocht gaan. De wandeling kan handelaars een boost geven in deze belangrijke periode. We hebben er onze etalage speciaal voor ingericht”, vertelt Fatima.

“We hebben onze etalage speciaal voor de Winterwandeling ingericht”, vertelt Fatima van Inspiré.© JA

De Winterwandeling is een winters antwoord op de zomerbarfietsroute van de dienst Toerisme. “Met deze wandeling creëren we een verrassend toeristisch product tijdens Winter in Kortrijk,” zegt Rudolf Scherpereel, schepen van Ondernemen en Toerisme.

Gratis plannetjes zijn te vinden in deelnemende horecazaken, de bibliotheek, dienst Toerisme, het stadhuis of via www.winterinkortrijk.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier