Winterse tentoonstelling in Ettelgem met verrassing voor Bertrand Declerck

Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd de vijfde Winterse tentoonstelling, een organisatie van vzw Werkgroep Ettelgem en Les Trotinettes, geopend.

Er nemen 40 exposanten deel. De tentoonstelling in het Dorpshuis en de vrije basisschool van Ettelgem is vandaag nog tot 18 uur te bezoeken.

Rode draad in de expositie is Mode door de jaren heen. Er is onder meer bruidsmode van styliste Katleen Declerck te bewonderen. Ook staan er naaimachines van kleermaker Bertrand Declerck, die 60 jaar lang met naald en draad de best zittende herenkostuums uit zijn vingers toverde.

In al die jaren heeft Bertrand niet alleen een groot klantenbestand opgebouwd, maar ook een grote vriendengroep. En juist van je vrienden moet je het hebben. Nadat ze tien jaar geleden de kleermaker een toer lapten door hem via een brief lieten weten dat hij was uitgekozen om een kostuum te maken voor Koning Albert II, hadden ze een nieuwe grap in petto. “Bertrand had zich toen laten ontvallen dat hij ook wel eens voor de paus zou willen naaien”, vertelt Filip Verbrugghe, mee in het complot als de gezant van het Vaticaan. “Dus hebben we de paus nu naar hier gebracht om zijn maten te nemen.”

En zo gebeurde: Bertrand, ook altijd te vinden voor een grap en een grol, werkte mooi mee en nam zoals het hoort alle maten van de paus.

(LIN)